Reklam bayilik veren firmalar
Askerlik Şubeleri

Patnos Askerlik Şubesi

İlAğrı
İlçePatnos
Şube AdıPatnos Askerlik Şubesi
Telefon(0472) 616 10 06
Fax(0472) 616 71 09
AdresAtatürk Mah. Zeki Çelik Cad. No: 3 Patnos / AĞRI

Ağrı Patnos’ta bulunan Patnos askerlik şubesine ait telefon numarası, adres ve iletişim bilgileri.

Reklam

Patnos Hakkında

Patnos İlçesi, Doğu Anadolu’nun Yukarı Murat Van Bölümü’nde konumlanmıştır. Doğuda Van ilinin Erciş, batıda Muş İlinin Malazgirt, kuzeyde Ağrı İlimizin Tutak ve Hamur İlçeleri, güneyde ise Bitlis İlinin Adilcevaz ilçeleriyle sınırlanmaktadır. İlçenin stratejik konumu, Ağrı-Van, Ağrı-Muş, Ağrı-Bitlis karayollarının kesişme noktasında olmasıyla öne çıkmaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği 1640 metre olan Patnos, Yukarı Murat Van Bölümü’ndeki Ağrı İlinin 8 ilçesinden biridir.

Reklam

Patnos, tarihi boyunca doğal olukların ve yolların kesişim noktasında yer alması nedeniyle stratejik bir konumda bulunmuştur. Patnos Ovası, çeşitli yönlü fay hatları eşliğinde çökerek oluşmuş ve daha sonra alüvyonlarla dolmuş bir tersiyer havza niteliği taşımaktadır.

İlçenin tarihî geçmişi oldukça köklüdür. Osmanlı kayıtlarında “Batnus” olarak geçen Patnos, 1936’da Sultanmut (Doğansu) beldesi, Aktepe (Sarısu) ve Dedeli Bucakları’nın birleştirilmesiyle ilçe statüsüne kavuşmuştur. Patnos günümüzde 93 köyüyle, yaklaşık 1421 km²’lik bir idari alanı kapsayan ve hızla nüfuslanan bir şehir olarak öne çıkmaktadır.

Ağrı’daki tarihi kalıntılardan en eski olanları, Patnos’un Aznavur ve Girik Tepeleri’nde bulunmaktadır. Bu tepelerde Urartu Uygarlığı’na ait tapınak ve çeşitli maddi kültür ürünleri gün yüzüne çıkmıştır. Aznavur Tepe, Urartu mimarisinin önemli eserlerinden biridir ve bu bölgede yapılan kazılarda saraya benzeyen bir yapının kalıntıları ortaya çıkmıştır. Ayrıca Girik Tepesi ya da Değirmen Tepe olarak bilinen bölgede de kazılar yapılmış ve Urartuların merkezi olduğu düşünülen bir sarayın kalıntılarına rastlanmıştır.

Patnos’ta bulunan kümbetler, Karakoyunlular döneminden kalma anonim kümbet veya üç kümbet olarak adlandırılmaktadır. Selçuklu mimari tarzında yapılan bu kümbetlerde çift kartal ve simetrik iki kartal motifleri işlenmiş, ayrıca kıvrık dallarla birleştirilmiş diğer hayvan figürleri de görülmektedir. Patnos’ta birçok kümbet bulunmasına rağmen, maalesef çoğu tahrip olmuştur. Zirekli, Köseler, Taşkın ve Acılık köylerindeki kümbetler ise ayakta kalan örnekler arasındadır.

Başa dön tuşu