Reklam bayilik veren firmalar
Askerlik Şubeleri

Ağaçören Askerlik Şubesi

İlAksaray
İlçeOrtaköy
Şube AdıAğaçören Askerlik Şubesi
Telefon(0382) 351 30 72
Fax(0382) 351 50 24
AdresKızılay Mah. İhsan Özmen Bul. No: 207 Ortaköy / AKSARAY

Aksaray Ortaköy’de bulunan Ağaçören askerlik şubesine ait telefon numarası, adres ve iletişim bilgileri.

Reklam

Ağaçören Hakkında

Ağaçören ilçesinin geçmişi M.Ö. 5000’lere kadar uzanan zengin bir tarihe sahiptir. Yüzey araştırmaları, ilçe sınırları içinde birçok höyük ve yerleşim yerinin varlığını ortaya koymaktadır. Toplanan arkeolojik malzemelere göre, bu bölgede Kalkolitik Çağ, Eski Tunç, Asur Ticaret Kolonileri, Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemleri yaşanmıştır. Ağaçören İlçesi, Kızılırmak havzasında konumlanmış olup, Karacaören, Eskibağ, Harmanyeri gibi höyüklerle Yağmur höyük köyündeki kesintisiz iskanı gösteren belirgin izlere sahiptir. İlçede bulunan Frig, Helenistik ve Roma dönemlerine ait birçok tümülüs, geçmişin yaşamına dair önemli birer belge olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizans döneminde ise Ağaçören, Kapadokya sınırları içinde kalmıştır, bu durum ilçe sınırları içindeki Taşkale ve Kilise mevkilerindeki kalıntılardan anlaşılmaktadır.

Reklam

Anadolu’ya Türklerin girişiyle birlikte, bölgeye Oğuzların Peçenek koluna mensup Türkmenler XII. yüzyıldan itibaren yerleşmeye başlamış ve Anadolu Selçukluları’na bağlı kalmışlardır. Selçuklu Devleti’nin çöküşüyle bölge, bir süre Karamanoğulları’nın kontrolü altında kalmış, daha sonra Kadı Burhanettin Bey tarafından yönetilmiştir.

Osmanlı Devleti, XV. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet döneminde bölgeye hakim olmuş ve zaman içinde Ağaçören, “PANLI” olarak adlandırılmıştır. Osmanlı Devleti’nin çöküşünden sonra, Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen göçmen akınına uğramıştır.

1961 yılına kadar “PANLI” olarak anılan ilçe, daha sonra 1989 yılında Şereflikoçhisar’a bağlıyken Aksaray iline bağlanarak “AĞAÇÖREN” adını almıştır.

Ağaçören ilçesi, İç Anadolu Bölgesi’nin orta Kızılırmak bölümünün güneydoğusunda konumlanmıştır. İlçenin yüzölçümü 318 km², rakımı 1100 m’dir ve son sayıma göre nüfusu 5.132’dir. İlçe, genelde tozlu ve çorak yapısıyla dikkat çeken Hasandağ’ının volkan tüfleri ile kaplı bir plato görünümündedir. Bozkır bitki örtüsünün hakim olduğu ilçede, söğüt, kavak ve iğde ağaçları küçük akarsu boylarında yetişmektedir. Peçeneközü çayı, bölgedeki ana akarsu olup, tuz gölüne yakınlığı nedeniyle gölün buharlı ve tuzlu havasından etkilenmektedir. Halkın genel geçim kaynağı tarım olup, buğday, arpa, nohut, fasulye ve şeker pancarı yetiştirilmektedir.

Başa dön tuşu