Reklam bayilik veren firmalar
Askerlik Şubeleri

Ümraniye Askerlik Şubesi

İlİstanbul
İlçeÜmraniye
Şube AdıÜmraniye Askerlik Şubesi
Telefon(0212) 329 72 72
Fax(0212) 316 79 83
Adresİstiklal Mah. Mithat Paşa Cad. No: 37 Ümraniye / İstanbul

İstanbul Ümraniye’de bulunan Ümraniye askerlik şubesine ait telefon numarası, adres ve iletişim bilgileri.

Reklam

Ümraniye’nin Tarihi

Tarihi kaynaklara göre Ümraniye ve çevresine ilk yerleşenler, Frigyalılar olarak bilinir. Frigyalılar, çam ağaçlarını kutsal kabul ederler ve bu nedenle Ümraniye ve çevresini, Küçük ve Büyük Çamlıca’dan başlayarak Alemdağ ve Kayışdağı’na kadar olan bölgeleri çam ağaçlarıyla donatmışlardır. İklimin ağaç yetiştirmeye elverişli olması nedeniyle bu bölgeler zamanla yeşil ormanlarla kaplı cennet köşeler haline gelmiştir. Daha sonraki dönemlerde Romalılar ve Bizanslılar da bu bölgeye egemen olmuştur.

Reklam

Tarihi kayıtlara göre, Harun Reşit’in orduları 782 yılında Krizepolis (Üsküdar) yakınlarına kadar gelmiş, burada bir yıl kalmış ve İren adlı Bizans İmparatoriçesi’nin ordusuna karşı savaşarak geri çekilmek zorunda kalmıştır. Bu savaş sonucunda Bizanslılara yıllık 70.000 altın ödeme yapmak zorunda kalmıştır.

Ümraniye’nin bulunduğu bölge, zaman zaman Bizanslılarla Müslümanlar arasında el değiştirmiştir. Danişmentoğulları, Bizans topraklarına sızmış ve Alemdağ’ın üstüne bir kale inşa etmiştir. Danişment Gazinin arkadaşı Sultan Turasan, bu kalede Bizanslılara karşı birçok kez savaşmış ve Anadolu’dan beklediği yardımı alamayınca burada öldürülmüştür. Selçuklular ise İznik’e kadar ilerlemiş ve bu şehri alarak başkent yapmışlardır. Osmanlı Devleti kurulduğunda ise Orhan Gazi döneminde bu topraklar Osmanlı sınırlarına katılmıştır.

Ümraniye’nin bulunduğu bölgenin ilk adının “Yalnız Selvi” olduğu söylenir. Bu dönemde bölgede sadece birkaç mezar, etrafında birkaç selvi ağacı ve orman arasında birkaç ev bulunmaktadır. Bu bölgenin Osmanlı Padişahı I. Ahmet tarafından Şeyh Aziz Mahmut Hüdai’ye vakfedildiği ve Cumhuriyet dönemine kadar Bulgurlu’ya kadar olan bölgenin vakfın malı olarak Üsküdar’a bağlı bir kasaba olarak varlığını sürdürdüğü bilinmektedir.

Ümraniye’ye ilk yerleşenler, Balkan Savaşları’nın ardından Batum, Yugoslavya ve Bulgaristan gibi bölgelerden gelen göçmenlerdir. Bu nedenle bir süre “Muhacirköy” olarak adlandırılmıştır.

Ümraniye, 1960 yılına kadar köy statüsünde kalmıştır. Ancak Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edildikten sonra bölgeye yoğun göçler yaşanmıştır. 1963 yılında Ümraniye’de bir belediye teşkilatı kurulmuş, ancak 1980’deki askeri darbenin ardından bu teşkilat feshedilerek Üsküdar belediyesine bağlı bir Şube Müdürlüğü haline getirilmiştir. İlçe olarak resmi olarak 1987 yılında kabul edilen Ümraniye, ilk yerel seçimini 1989 yılında yapmıştır.

Ümraniye, İstanbul’un en hızlı kentleşen ve nüfusu hızla artan bölgelerinden biridir. Bununla birlikte, yerel kültürlerin büyük ölçüde korunduğu bir ilçe olarak kendini korumaktadır.

Ümraniye’nin Anlamı

“Ümran” kelimesi Arapça olup, topluluklarda mutluluk, saadet, refah anlamına gelmekte, kalkınmış, gelişmiş, yaşam şartlarının uygun hale getirilmesi için üzerinde çalışılmış yer manası taşımaktadır. Sözlük anlamı; “bayındırlık, bayındır olma, bir yerin tamamıyla meskun ve yeterince işlenmiş olması, medeniyet, terakki, refah”tır.

Başa dön tuşu