Reklam bayilik veren firmalar
Askerlik Şubeleri

Altındağ Askerlik Şubesi

İlAnkara
İlçeMamak
Şube AdıAltındağ Askerlik Şubesi
Telefon(0312) 363 96 14
Fax(0312) 363 95 28
AdresAbidinpaşa Mah. Münzeviler Sok. No: 35

Ankara Mamak’ta bulunan Altındağ askerlik şubesine ait telefon numarası, adres ve iletişim bilgileri.

Reklam

Altındağ hakkında

Altındağ ilçesi, 54 mahalle ve 1 belediyeden oluşan bir idari bölgedir. İlçenin toprakları, tarihsel olarak ilk çağlardan itibaren insan topluluklarının yerleşim alanı olarak kullanılmıştır. Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir merkez olmuş, bu tarihi kalıntılar zenginliğiyle anlaşılmaktadır.

Reklam

Ankara’nın başkent olmasıyla birlikte, 13 Ekim 1923’te kentte hızlı bir nüfus artışı yaşanmış ve 1953 yılında Altındağ ilçesi kurulmuştur. İlçenin sınırları içinde, Başkent Ankara’nın ilk şehir merkezi bulunmaktadır. Engebeli ve dağlık bir araziye sahip olan ilçenin kuzeyinde Çubuk Çayı üzerinde Çubuk Barajı, güneyinde ise Ankara ve Hatip Çayları akar.

Altındağ ilçesi, tarihi ve kültürel kalıntılarıyla zengin bir yapıya sahiptir. Ankara Kalesi, Augustus Tapınağı, Julianus Sütunu, Roma Hamamı ve Roma Tiyatrosu gibi eski kalıntılar, ilçenin tarihine ışık tutmaktadır. Ayrıca, Cumhuriyet Anıtı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi gibi modern eserler de ilçenin kültürel zenginliğini yansıtmaktadır.

Altındağ’ın dini yapıları arasında Karacabey, Ahi Şerafettin, Hacı Bayram Veli, Karyağdı, Gülbaba, İzzettin Baba türbeleri ile Hacı Bayram, Aslanhane, Ahi Elvan, Alaaddin, Zincirli ve Kurşunlu camileri yer almaktadır.

Hamamönü’ndeki tarihi konaklar da ilçenin öne çıkan unsurları arasındadır. Kamil Paşa Konağı, 19. yüzyılda Mavi Ağa tarafından inşa edilmiş ve 2009’da Altındağ Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilmiştir. Beynamlızade Konağı, TBMM’nin 1. döneminde Ankara Milletvekili seçilen Beynamlızade Haçı Mustafa Efendi’nin ailesine ait olup, Sakarya Savaşı sırasında orduda görev almıştır. Kabakçı Konağı ise iki katlı tipik bir Ankara evi olarak dikkat çeker ve 2009’dan beri Altındağ Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmaktadır.

Başa dön tuşu